Hvorfor er det sundt at spise uden sukker?
I denne artikel kan du læse om hvorfor det er sundt at spise uden sukker.
Den store pointe med at spise uden sukker, er at få bedre mad, med et lavere energiindhold - så du både holder dig slank, sund og SAMTIDIGT får den energi du og din krop har brug for, for at leve, yde på arbejde og nyde fritiden.
Sukker giver dig masser af hurtig energi, som du brænder af hurtigt og gør dig mere sulten.
Dvs. sukker er en nem måde at blive overvægtig på og en måde at aldrig helt føle sig mæt på. Og så får du heller ikke de næringstoffer du har brug for, hvis din kost består af sukker, sukker og atter sukker.
Uden sukker - hvad så?
Hvad skal du så spise i stedet for sukker?
Det er det godt spørgsmål; Mange mennesker tror at sukker = kulhydrat og derfor er kulhydrat dårligt. Men det er ikke rigtigt!
Dårlige kulhydrater
Ja det er rigtigt at der er mange dårlige kulhydrater og med dårlige kulhydrater menes hurtigt-optagelige kulhydrater, som har lav næringsværdi. Sukker er fyldt med energi 1700 kJ pr 100 gram og har hverken kostfibre, vitaminer eller nærende som kroppen har brug for. Det er ren hurtig-optagelig energi.
Og nej, ikke alle kulhydrater er hurtigt-optagelige, der findes også en anden type.
Det du skal spise i stedet er komplekse kulhydrater, dvs. kulhydrater som tager længere tid at optage (nedbryde) i kroppen og som har en højere næringsværdi.
Hvis du vil lære om hvilke komplekse kulhydrater der findes, kan du kigge nærmere på Fri for sukker - som udover en hypnose indeholder en oversigt over komplekse kulhydrater og ikke mindst en oversigt over dårlige kulhydrater, som du bør undgå. Du kan prøve en del af Fri for sukker gratis i vores light version. Ser herunder: